Werken in een nieuwe wereld

Werken in een Nieuwe Wereld is een online talkshow voor HR-professionals binnen de overheid. In iedere aflevering wordt een actueel thema besproken en hoe organisaties dit aanvliegen. Het programma geeft een podium aan experts, HR-professionals en managers over transities die zij vormgeven.

Services

Contentstrategie

Client

Start People

Year

2021

Uitdaging
Decorative icon

Uitdaging

Start People is de onbetwiste marktleider in het overheidsdomein. In deze niche staan professionals voor unieke uitdagingen, waarvoor ze niet alleen informatieve, maar ook inspirerende en ondersteunende content nodig hebben om hen te begeleiden bij het sturen van veranderprocessen in een voortdurend evoluerende omgeving. Op verzoek van Start People hebben wij een contentstrategie ontwikkeld die specifiek is gericht op deze doelgroep. Het hoofddoel van deze strategie is het vergroten van de naamsbekendheid en het verder vestigen van de positie van Start People als thought leader in de branche.

Strategie

Strategie

In opdracht van Start People hebben wij een gedurfde strategie ontwikkeld die draait om de creatie van een online talkshow genaamd 'Werken in een Nieuwe Wereld'. Deze talkshow brengt actuele thema's binnen de overheid onder de aandacht en belicht hoe organisaties deze uitdagingen benaderen. De show biedt een platform aan experts, HR-professionals en managers om te delen hoe ze transities vormgeven en biedt inzichtgevende feiten en cijfers die relevant zijn voor deze doelgroep.

Elke aflevering van de talkshow focust zich op een ander onderwerp dat van belang is voor HR binnen de overheid, zoals bijvoorbeeld digitalisering, talentmanagement, of verandermanagement. Grasp & Captivate koos bewust voor een talkshow-format omdat dit een interactieve en boeiende manier biedt om kennis en inzichten te delen.

Om de doelgroep nog beter te bereiken, werd er ook ingezet op een multi-channel aanpak. De afleveringen werden niet  alleen op een speciaal ontwikkelde website geplaatst, maar ook gepromoot via social media, nieuwsbrieven en relevante vakbladen. Zo werd ervoor gezorgd dat de talkshow Werken in een Nieuwe Wereld zichtbaar was op de platforms waar HR-professionals binnen de overheid actief zijn.

Resultaat

Resultaat

Werken in een Nieuwe Wereld groeide snel uit tot een waardevolle bron van informatie en inspiratie voor HR-professionals binnen de overheid.Het programma werd goed ontvangen door de doelgroep en bood niet alleen relevante inzichten, maar ook een gevoel van gemeenschap en ondersteuning in hun uitdagingen. De combinatie van talkshow en inzichtgevende feiten en cijfers bood HR-professionals praktische handvatten om effectiever leiding te geven aan veranderprocessen binnen hun organisaties.

De multi-channel aanpak resulteerde in een aanzienlijke toename van het bereik en de betrokkenheid van de doelgroep. De talkshow bereikte niet alleen HR-professionals binnen de overheid, maar trok ook aandacht van andere belanghebbenden en stakeholders in het publieke domein.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Samen sparren en creëren is het mooiste wat er is. We kijken ernaar uit om samen jouw ideeën tot leven te brengen. Neem gerust contact met ons op. Positieve energie gegarandeerd.

Foto Team member Ruth van der vucht

Naam van team member

Partner | Content strategist

Let's make things happen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.