Change leadership contentstrategie

Grasp & Captivate ontwikkelde een contentstrategie in opdracht van Gemeente Den Haag in het kader van de Wet WMO. Om deze wet efficiënter te kunnen uitvoeren moest er een nieuwe werkwijze worden geïmplementeerd. De contentstrategie van Grasp & Captivate heeft bijgedragen aan deze implementatie en transitie naar een nieuwe manier van werken.

Services

Contentstrategie

Client

Gemeente Den Haag

Year

2022

Uitdaging
Decorative icon

Uitdaging

Grasp & Captivate kreeg de opdracht van de Gemeente Den Haag om een contentstrategie te ontwikkelen die inspeelde op de uitdagingen met betrekking tot de Wet WMO. Specifiek moesten ze zich richten op WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) consulenten van de Gemeente Den Haag en een nieuwe werkmethodiek introduceren om de efficiëntie en effectiviteit van deze consulenten te verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd de wachttijden voor burgers die afhankelijk waren van WMO-diensten verkortten. Het hoofddoel was om de consulenten de nodige kennis en hulpmiddelen te verschaffen om hun werk op optimaal niveau uit te voeren, en dit alles onder het motto: "Kleine veranderingen beginnen groot".

Strategie

Strategie

Grasp & Captivate ontwikkelde een uitgebreide contentstrategie om deze uitdaging aan te gaan. De strategie omvatte verschillende componenten:

  • Educatieve video's: Grasp & Captivate produceerde een reeks educatieve video's die specifiek gericht waren op het aanleren van nieuwe werkmethoden en best practices aan de WMO consulenten. Deze video's boden praktische instructies en casestudies om hen te helpen hun werk te verbeteren.
  • Interactieve event: Naast video's werd er ook een interactief event georganiseerd om de consulenten de mogelijkheid te bieden vragen te stellen, problemen bespreken en ideeën te delen.
  • Informatieve artikelen: Grasp & Captivate produceerde informatieve artikelen en documentatie die als naslagwerk dienden voor de consulenten. Hierin werden updates met betrekking tot de WMO-dienstverlening gedetailleerd beschreven.
  • Video podcasts: Rond de implementatie van de nieuwe werkwijze produceerde wij een reeks video-podcasts waarin de nieuwe werkwijze uitgebreid werd besproken.
Resultaat

Resultaat

De contentstrategie en campagne hebben bijgedragen aan een succesvolle implementatie van de nieuwe werkmethode en hebben de competenties van de WMO-consulenten versterkt. De bijdrage van onder andere Eva Eikhout tijdens het live-evenement zorgde bovendien voor de nodige inspiratie en motivatie voor de aanwezige WMO-consulenten. Als resultaat van de campagne kon de Gemeente Den Haag effectiever inspelen op de behoeften van haar burgers en zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor haar inwoners die afhankelijk waren van WMO-diensten. Hierdoor werden wachttijden voor burgers die afhankelijk waren van WMO-diensten aanzienlijk verkort, wat de toegankelijkheid van zorg en ondersteuning verbeterde. Bovendien werden de consulenten zelfverzekerder en efficiënter in hun werk, wat leidde tot een algehele verbetering van de dienstverlening.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Samen sparren en creëren is het mooiste wat er is. We kijken ernaar uit om samen jouw ideeën tot leven te brengen. Neem gerust contact met ons op. Positieve energie gegarandeerd.

Foto Team member Ruth van der vucht

Naam van team member

Partner | Content strategist

Let's make things happen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.